Acest articol a apărut inițial pe Time.com.

Home / blog / Acest articol a apărut inițial pe Time.com.

Acest articol a apărut inițial pe Time.com.

Dacă oboseala dvs. persistă, faceți-vă sângele testat pentru deficiențe de nutrienți. O lovitură B12 poate fi doar ceea ce comanda medicul tău. Acest articol a apărut inițial pe Time.com.

4 blocuri mentale care vă revin din fericire Lasă aceste lucruri pentru a ajunge într-un loc mai bun. De Kristine Thomason 25 martie 2016 Reclamă Salvați Pin FB elipsis Mai multe Tweet E-mail e-mail iphone Trimiteți mesaj de tipărire Image zoom Getty Images Luminita D. Saviuc nu este străin de momentele grele.

Bloggerul din spatele Scopului Fairy.com a crescut cu un tată abuziv, și-a petrecut o parte din copilărie într-un orfelinat românesc, apoi s-a luptat într-o relație romantică toxică ca adult. Dar refuză să lase acele experiențe dificile să o definească. „Povestea trecutului tău nu trebuie să devină povestea vieții tale”, ?? Saviuc spune în noua sa carte, 15 lucruri pe care trebuie să renunți la a fi fericit (12 dolari; amazon.com), care se bazează pe una dintre postările de pe blogul ei care a fost viral (1,3 milioane de acțiuni Facebook și numărare). În carte, Saviuc împărtășește multe dintre lecțiile pe care le-a învățat în timpul procesului ei de vindecare, precum și perspective din înțelepciunea răsărită antică, spiritualitatea contemporană și cercetarea științifică asupra psihologiei pozitive.

În timp ce multe dintre conceptele sunt înrădăcinate într-o ideologie complexă, livrarea este simplă: pentru a merge mai departe, trebuie să dai drumul la lucrurile care te rețin. Ne-am adresat la Saviuc pentru a afla de unde să începem. Mai jos sunt cele patru lucruri la care recomandă să renunțe mai întâi.

RELATED: 25 de modalități dovedite științific de a fi o persoană mai fericită Înfrângerea de sine autodepășită În cartea ei, Saviuc citează romancierul Roderick Thorp: „Trebuie să învățăm să fim propriul nostru prieten, deoarece cădem prea ușor în capcana de a fi ai noștri Proprii cei mai răi dușmani. ”?? Sună familiar? ”Concentrându-ne pe neajunsurile noastre, pierdem din vedere ceea ce putem face, explică Saviuc:„ Calitatea gândurilor tale determină calitatea credințelor tale, care determină apoi modul în care îți trăiești viața. ” Încearcă să-ți surprinzi autocriticile în timp ce îți trec prin minte și te întrebi: Sunt adevărate aceste lucruri? și aș vorbi în acest fel cu o persoană iubită? Răspunsul la ambele întrebări este probabil nu.

Cu cât îți verifici mai mult gândurile negative, cu atât vor avea mai puțină putere.harmoniqhealth.com Cu timpul vei deveni mai amabil cu tine însuți, spune Saviuc și mai sigur de sine. Când se va întâmpla acest lucru, să dai drumul la toate celelalte lucruri va fi mult mai ușor de făcut.

RELATED: 9 modalități de a tăcea criticul tău interior Teama de înțelegere, nervi, anxietate – toate sunt în capul tău, spune Saviuc. Neconvins? Încercați să vă vizualizați propria înmormântare. „Dacă vă duceți până la capăt și vă imaginați patul de moarte, vă dați seama în acel moment că toate fricile voastre nu au putere”? ea spune.

Ceea ce contează este sentimentul tău de regret pentru tot ceea ce nu ai făcut pentru că erai speriat. Încearcă să începi să-ți răsfaci temerile acum, încearcă să redirecționezi emoția neplăcută ori de câte ori crește, sugerează ea. Ideea este să-l aglomerați din mintea voastră.

Când te simți înfricoșat (de respingere, eșec, pierdere), orientează-ți atenția către ceva ce îți place sau îți place (familia, prietenii, o alergare în parc, o zi la plajă). Acest truc a funcționat pentru Saviuc. “Am început imediat să dau frică, înlocuind-o cu dragostea … dragostea pentru mine, iubirea pentru viața mea și iubirea pentru lumea din jurul meu.” Trecutul Primul pas în a renunța la trecutul tău este să îl accepți: nu poți să-l schimbi, dar poți învăța din el, subliniază Saviuc. „Lucrurile dureroase pe care le-am experimentat m-au învățat să iert, uite dincolo de aparențe și să știi că, dacă oamenii mă tratează prost, este pentru că se află într-un loc rău, ?? spune Saviuc.

Odată ce vă refaceți trecutul ca experiență de învățare, începeți să vă eliberați de rănile vechi. Amintiți-vă că viitorul dvs. este în mâinile dvs., ea spune „Există multă fericire care vă așteaptă în viața voastră prezentă”. RELATED: 22 de modalități de a te bucura acum de atașament Majoritatea oamenilor cred că a avea lucruri (o mașină, o casă, o alta semnificativă) duce la fericire.

Dar ironic, spune Saviuc, este atașamentul nostru – sau frica noastră de a pierde lucrurile – care ne provoacă atât de mult suferința. „Este important să vă explicați că nimic în această viață nu este de păstrat pentru noi”, ?? ea spune. „Odată ce îmbrățișezi această idee și faci pace cu ea, viața devine cu atât mai frumoasă.” Veți observa o îmbunătățire și în relațiile voastre. Când renunțați la frica de respingere și pierdere, iubirea pe care o oferiți devine lipsită de sine și mai pur.

La fel ca în cazul oricărui bloc mental, renunțarea la atașamentele dvs. va dura timp și practică. Încercați să fiți mai bine astăzi decât ați fost ieri, spune Saviuc. “Totul începe cu intenția … după aceea, totul cade în loc.” 4 Moduri de a vindeca o relație nesănătoasă cu mâncarea. Te-ai speriat să ai un cookie pentru că ai putea mânca întreaga cutie?

Numeri calorii toată ziua, apoi te frământă înainte de culcare? Dacă vă obsedați de ceea ce puneți în gură (și cine nu?), Iată cum să închei nebunia. De Valerie Frankel 17 aprilie 2014 Publicitate Salvați Pin FB elipsis Mai multe Tweet E-mail e-mail iphone Trimiteți mesaj de tipărire Image zoom Getty Images Slujba de vară a fiicei mele adolescente a fost la un magazin de înghețată.

Ea mi-a cerut să mă învârt cu o zi, astfel încât să mă poată transforma. Ar fi trebuit să alerg acolo și să-mi trântesc tratamentul cu o bucurie neîntrecută. Dar am implorat.

Gândul de a mânca un munte acoperit de sos de zahăr și grăsime mi-a dat un pic de vinovăție și rușine. Nici măcar nu intrasem în magazin și eram deja plin de regret. Este îngrozitor să fii într-o relație disfuncțională cu alimentele.

Aș compara-o pe regretabile cârliguri cu pierzătorii din trecutul meu, dar acele flinguri nu au durat foarte mult. Mâncarea și cu mine ne-am despărțit încă din copilărie. Cea mai rea parte? Aventura noastră este complet unilaterală. Un hamburger nu știe că exist.

Sentimentele mele pentru un hamburger sunt complicate. Dar, deși sunt o afecțiune cronică, obiceiurile mele alimentare sunt considerate normale. Nu am o tulburare clinică precum bulimia sau anorexia. Pur și simplu vreau să fiu subțire și sănătos.

Și nu sunt singurul, judecând după prietenii mei, listele cu cele mai bine vândute și cultul Whole Foods. Trăim într-o lume în care știm că înfometarea de sine este rea, dar cumva credem că bea doar suc este bun. „Obsesia noastră pentru aparență, fixarea noastră pe dietă și cultura noastră abundentă de alimente și informații au dat naștere unei epidemii de relații nesănătoase cu mâncarea”, spune Michelle May, MD, autorul Eat What You Love, Love What You Eat. „Alimentele au devenit accentul nostru în loc să fim combustibilul pentru o viață deplină”. Pentru a ușura strambarea pe care o are dieta ta asupra ta, ia în considerare ceea ce te lasă atât de neputincios.

Verificați următorii vinovați. Șansele sunt, te poți raporta la cel puțin una – dacă nu toate – dintre ele. Mai mult: 16 Moduri de a slăbi rapid Problema nr. 1: Ești condus de reguli Un parteneriat romantic sănătos se învârte în jurul compromisului.

Totuși, unele femei tratează mâncarea ca și cum ar fi un cățel imprevizibil – ceva care trebuie disciplinat. Ann, fotograf din New York, păstrează o listă de reguli alimentare pe frigiderul ei. – Doar câteva, spune ea. “Fără zahăr, fără mâncare albă sau prăjită, fără lactate, fără gluten și fără carbonatare. Eu mănânc carne de vită”. O prietenă din Orlando împachetează o valiză separată pentru barurile proteice atunci când călătorește pentru a se asigura că nu va fi tentată de oferte dubioase la hotel.

Într-o călătorie recentă, a apărut o problemă despre aducerea mâncării într-o țară. S-a scăpat de imigrare, s-a aruncat isteric și a plâns. Funcționarii au fost atât de șocați, încât au lăsat-o să țină gratii. Acest tip de rigiditate se referă la frica de a pierde controlul, afirmă Susan Albers, PsyD, autoarea a 50 de moduri de a te slăbi fără mâncare. „Mințile noastre adoră să gândească în termeni alb-negru”, subliniază Albers. „Corect versus greșit. Grăsime versus subțire.

Perfect versus stricat. “Sau așa ar putea părea atunci când sunt în oboseala unei obsesii. Unii oameni se simt pierduți fără structură”, adaugă Mary Pritchard, doctoară, profesor în departamentul de psihologie al Universității de Stat din Boise. sau deschiderea unui frigider declanșează un algoritm de numărare. „Totuși, aceste gânduri nu se limitează la tipul As. Sunt pe o buclă mentală în multe dintre capetele noastre, datorită unei supraîncărcări de informații (adesea conflictuale) despre ceea ce noi ar trebui și nu ar trebui să mănânce.

Și dacă nu te gândești la această dorință de perfecțiune dietetică, poți face daune grave stimei tale de sine. „Când încălci o regulă, asta poate spirala în„ Sunt o persoană rea ”, notează Albers. “Dar mâncarea nu este bună sau rea. Există 50 de nuanțe între ele.

Mâncarea bazată pe reguli nu ține cont de foame și de pofte. “Și asta te pregătește pentru o cădere când stomacul tău începe să gâfâie și ești obligat să te abatezi de la planurile tale de mâncare bine stabilite. În loc să rămâi cu un regim, Încerc să fii puțin mai puțin strict. “Încurajez femeile să mănânce o mare varietate de alimente”, spune Albers. “Este mai sănătos din punct de vedere nutrițional și emoțional.” Desigur, este mult mai ușor spus decât făcut.

O jumătate de pas: În fiecare zi, încălcați-vă regulile, doar un pic. „Începeți mic”, îndeamnă ea. “O bucată de pâine. Pastați o dată pe săptămână. Când vedeți că nu se întâmplă nimic rău, flexibilitatea nu va fi la fel de intimidantă. S-ar putea chiar să vă bucurați.” Mai mult: 14 moduri de a tăia porții fără a simți foame Problema nr.

2: Nu te încrezi în tine. Un alt lucru dat într-o relație sănătoasă este încrederea – credința în tine și partenerul tău vei face ceea ce trebuie atunci când te confrunți cu ispita. Într-o „navă alimentară” disfuncțională – așa cum îmi place mie să o numesc – neîncrederea poate fi răspândită. Știu că sunt slab în jurul tortului, de exemplu. Ca să nu mănânc prea mult, am scurs în apă produse coapte.

Un prieten mi-a spus: „Folosesc sos fierbinte”. Altul: „Săpun lichid”. Prietena mea Rachel din New Jersey are un sac plin de trucuri. „Folosesc un cronometru între mușcături”, explică ea. “Când am terminat, îngheț rămășițele, astfel încât să nu le mănânc. Iubitul meu este responsabil de eliminarea gustărilor, sub instrucțiunea că nu îmi poate da mai mult decât alocarea mea, chiar dacă cerșesc.” Nu este vina noastră că este atât de greu să rezistați chipsurilor și bomboanelor.

Este o biologie simplă: consumul de carbohidrați (din belșug în pizza și la cupcakes, dar nu atât în ​​kale), mărește nivelul nostru de hormoni serotoninici. Și s-ar putea să avem asociații fericite din copilărie, cu anumite tratări. Nu este de mirare că unii dintre noi dorim mâncare confortabilă atunci când suntem supărați, plictisiți, singuri, etcetera. Stresul declanșează un nivel de zahăr pentru zahăr; cookie-urile sunt ușor disponibile. Dacă încercați să nu vă gândiți la delicat, mintea dvs. devine doar fixată.

Așadar, atunci când cumpărați în sfârșit cookie-urile, sunteți prea obsedat să vă opriți la doar unul (sau trei). Dacă am fi mai atenți la indicii de foame, totuși, am face alegeri mai bune. “Înainte de a mânca, faceți o pauză pentru a vă întreba: corpul meu are nevoie de combustibil? De ce mă gândesc la mâncare dacă corpul meu nu are nevoie?” Dr.

Spune May. Dacă ai nevoie să mănânci, ascultă-ți poftele: Permalink here (line 241) un pic te poate împiedica să exagerezi mai târziu, notează Dr. May.

Cât despre cât să mănânci, corpul tău te poate ajuta și cu asta. „Suma potrivită este despre a te simți bine”, spune Dr. May, și nu umplută inconfortabil după aceea. Mai mult: 31 de secrete super-alimentare pentru o viață lungă și sănătoasă Problema nr.

3: Vă bateți, imaginați-vă că aveți un iubit care, după ce ați făcut o mică greșeală, v-a numit un eșec inutil. I-ai arunca fundul. Dar mulți dintre noi ne facem același lucru, dacă ne îndrăznim să ne bucurăm de o bucată de tort. „Vocea mâncată ca inamică te rușinează pentru a depăși”, spune Albers. „Vocea mâncării ca prieten este o veselă.

Dacă vă încurcați, vă încurajează să reveniți pe traseu. „Pentru a tăcea cățeaua voastră interioară, orientați gândurile la mâncare întunecată spre lumină. Când sunteți hipercritic – sunt un eșec. Toată lumea crede că sunt grasă. și ascultați ceea ce vă spuneți. Apoi înlocuiți mesajul dăunător cu unul amabil, de genul nimănui perfect. Prietenii și familia mea mă iubesc.

Cu timpul, acest lucru va deveni natural. Vorbind despre familie și prieteni, includeți-i pe cei care sunt mai critici decât voi? Nu ajută.

Sule
Sule
Warje
Related Posts